Ασφάλιση Έργου Συντήρησης και αποκατάστασης του οικοδομικού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Στροφάδων

Είναι μεγάλη μας χαρά, τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη να είμαστε μέρος του έργου επισκευής και συντήρησης στο καστρομονάστηρο των Στροφάδων με συνολικό προϋπολογισμό ύψους άνω των 10.000.000€!

Στο Κάστρο προγραμματίζεται η αξιοποίηση των φυλακών και άλλων ιστορικών σημείων προκειμένου να είναι επισκέψιμα, καθώς και η συντήρησή του ώστε να μην καταστραφεί από τη φθορά του χρόνου και τους σεισμούς.

Μετά από τη διαδικασία του διαγωνισμού ανάθεσης σε εργολάβο μας ζητήθηκε η μελέτη ασφάλισης του έργου, καθώς και η κάλυψη αστικής ευθύνης, αποκομιδής ερειπίων και φυσικών φαινομένων (συμπεριλαμβανομένου του σεισμού), γεγονός που ήταν μια πρόκληση για εμάς, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας! Η ηλικία του κτίσματος σε συνδυασμό με την τοποθεσία και το σεισμικό επίκεντρο ήταν φάνταζαν, αρχικά, αποτρεπτικά για την κάλυψη από το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών.

Τελικά, όμως, το αποτέλεσμα ήταν θετικό μιας και η ασφαλιστική εταιρεία Νέος Ποσειδώνας κάλυψε το 80% του κινδύνου σε συνασφάλιση με την Ευρωπαική Ένωση Μινέττα που ανέλαβε το υπόλοιπο 20%.

Αναμένουμε λοιπόν, με την σειρά μας ως πολίτες την ολοκλήρωση των εργασιών ώστε να γνωρίσουμε από κοντά το βυζαντινό αυτό κτίσμα, με την τεράστια ιστορία, που έχει τείχος ύψους 25 μέτρων και χτίστηκε από την αυτοκράτειρα του Βυζαντίου Ειρήνη το 1241. Στο μοναστήρι έζησε κάποτε και ο Άγιος Διονύσιος (κοίμηση του Αγίου σε ηλικία 75 ετών, στις 17 Δεκεμβρίου του 1622).

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος