Αρνητής Ασφάλισης

arnitis-asfalisis

Με αφορμή το πιο επίκαιρο troll, αυτό των αρνητών πάσης φύσεως, θα σας παραθέσω κάποιες σκέψεις σχετικά με τον δικό μας κλάδο.

Αρνητής ασφάλισης αυτοκινήτου

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας, μπορεί να μας προκαλέσουν μια υλική ζημιά μικρής σημασίας, αλλά να στερήσουν και τη ζωή οποιουδήποτε ή ενός επαγγελματία διανομέα με οικογένεια και παιδιά. Εκτός από τη ζωή του τού στερούν και το εισόδημα, που θα παρήγαγε μέσω της εργασίας του ώστε να βιοποριστεί, κι έτσι, η ζωή όλων αλλάζει ξαφνικά. Πλέον τα πράγματα είναι απελπιστικά δύσκολα διότι εκτός από την απώλεια του πατέρα προκύπτει η ανάγκη εισοδήματος για το υπόλοιπο της ζωής των παιδιών, έως την ενηλικίωσή τους, καθώς ο υπαίτιος μπορεί να πλήρωσε 15€ για να βάλει βενζίνη, αλλά δεν έδωσε 15€ για να ασφαλίσει το όχημά του. Έρευνες δείχνουν πως κυκλοφορούν σχεδόν 500.000 ανασφάλιστα οχήματα στη χώρα μας. Και θα αναρωτηθεί κανείς, πού είναι το κράτος; Πού είναι η αστυνομία; Εμείς θα πούμε, πού είναι η ευσυνειδησία;

Αρνητής ασφάλισης κατοικίας και επιχείρησης

Παρά τη ραγδαία έξαρση της κλιματικής αλλαγής, που τη συνοδεύουν, μοιραία, η καταστροφική πυρκαγιά, η πλημμύρα και η έντονη σεισμική δραστηριότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι ασφαλίζουν την κατοικία ή την επιχείρησή τους -μόνον- επειδή τους υποχρεώνει η δανειακή τους σύμβαση, ενώ ελάχιστοι ορμώμενοι από τη λογική της πρόληψης. Το ποσοστό ασφάλισης ακινήτων κατοικιών και επιχειρήσεων στη χώρα μας δεν φτάνει ούτε το 20%. Και θα αναρωτηθεί κανείς, ξανά, πού είναι το κράτος, τα αντιπλημμυρικά έργα, η πυροσβεστική; Εμείς θα πούμε, πού είναι η ευσυνειδησία; Γιατί για 1€ ασφάλιστρο ανά τετραγωνικό μέτρο επιλέγεις να κινδυνέψεις να χάσεις την περιουσία σου.

Αρνητής ασφάλισης ζωής

Εδώ, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι γονείς που παράγουν εισόδημα μέσω του ιδιωτικού τομέα. Ένα εισόδημα που μπορεί να εξασφαλισθεί σε περίπτωση που πάψει αιφνιδίως λόγω ασθενείας ή ατυχήματος η αδυναμίας εργασίας. Ένα εισόδημα που θα λείψει από το σπίτι όταν θα χρειαστεί να πληρωθούν οι λογαριασμοί, το σούπερ μάρκετ, τα φροντιστήρια, το ενοίκιο, τις κοινωνικές υποχρεώσεις κλπ. Και θα αναρωτηθεί κανείς, ξανά, πού είναι το κράτος; Σε εμένα θα τύχει; Εμείς θα πούμε, πού είναι η μέριμνα για την οικογένειά σου;

Αρνητές ασφαλιστικής συνείδησης λοιπόν ή απλώς δε σας το έχει πει κανείς;

Ενημερωθείτε από έναν επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο και πάρτε τη σημαντική αυτή απόφαση για εσάς και την οικογένειά σας.

Χαχλάκης Παναγιώτης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος