Ασφάλεια Αυτοκινήτου

ασφαλεια αυτοκινητου

Μάθε άμεσα το κόστος ασφάλισης για το αυτοκίνητο σου!

Θες να ασφαλιστείς τηλεφωνικά;

Κάλεσε μας στο 216 800 8820

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι σημαντική, όποιος και αν είναι ο προορισμός!

Περνάς ώρες μέσα στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας στη δουλειά, στη βόλτα, στο ταξίδι. Γι’ αυτό ένα είναι σίγουρο: το μέσο στο οποίο περνάς πολλές από τις ώρες της ημέρας σου επιβάλλεται να είναι 100% ασφαλές! Στη MakeSure θα βρεις ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου, που καλύπτουν τόσο τις δικές σου ανάγκες όσο και του οχήματος σου, για ν’ απολαμβάνεις τις διαδρομές σου χωρίς άγχος.

Κάθε φορά που βγαίνεις στο δρόμο πρέπει να είσαι απόλυτα προστατευμένος.

Σύγκρινε κι Επίλεξε την Ασφάλειά σου!

Μπορείς να συγκρίνεις ασφάλειες αυτοκινήτου σε λίγα μόνο λεπτά και ν’ ασφαλίσεις το όχημά σου χωρίς κόπο.

 • Βρες κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες
 • Σύγκρινε τις τιμές
 • Επίλεξε το δικό σου πακέτο ασφάλισης

Η σύγκριση ανάμεσα στις ασφάλειες αυτοκινήτου της αγοράς για το αυτοκίνητό σου, θα σε βοηθήσει να δεις τις τιμές των πακέτων, τις καλύψεις που περιλαμβάνουν και αν οι καλύψεις αυτές είναι απαραίτητες για εσένα.

Βρες την ασφάλεια που ταιριάζει στην καθημερινότητά σου, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα :

 • Βήμα 1ο: Συμπλήρωσε τα στοιχεία του οχήματός σου.
 • Βήμα 2ο: Συμπλήρωσε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη ή του οδηγού, σε περίπτωση που είναι διαφορετικά πρόσωπα.
 • Βήμα 3ο: Σου προτείνουμε καλύψεις από κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε να συγκρίνεις τις επιλογές σου.
 • Βήμα 4ο: Υπόβαλε αίτηση και αγόρασε την ασφάλεια αυτοκινήτου που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες.

Η σωστή ασφάλιση αυτοκινήτου σημαίνει πολλά περισσότερα!

Οι περισσότεροι οδηγοί αναζητούν μία εύκολη και οικονομική ασφάλεια για το αυτοκίνητό τους με αποτέλεσμα πολλές φορές να ΜΗΝ το ασφαλίζουν σωστά. Οι οδηγοί που θα ασφαλίσουν βιαστικά το όχημα τους, είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι είτε με τη μη ορθή κάλυψή τους σε περίπτωση ατυχήματος είτε με την οικονομική επιβάρυνσή τους από καλύψεις που δε χρειάζονται πραγματικά.

Η έρευνα αγοράς πρέπει πάντοτε να προηγείται της ασφάλισης του αυτοκινήτου. Στη MakeSure αναλαμβάνουμε να βρούμε για εσάς την ασφάλεια εκείνη που θα καλύπτει πλήρως τις δικές σας προσωπικές ανάγκες, αλλά και του αυτοκινήτου σας. Μοναδικός μας στόχος είναι να μη στερηθείτε τις αναγκαίες καλύψεις, αλλά και να μην επιβαρυνθείτε ποτέ με πρόσθετες καλύψεις που δεν σας χρειάζονται.

...επιλέξτε τις ασφαλιστικές καλύψεις που σας ταιριάζουν

Η ασφάλεια αυτοκινήτου καλύπτει πολλά περισσότερα από απλά ατυχήματα με άλλο όχημα, όπως πιστεύουν πολλοί οδηγοί. Υπάρχουν δεκάδες κίνδυνοι που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στο όχημά σου όπως:

Ακραία καιρικά φαινόμενα

Πυρκαγιά

Κλοπή (Ολική ή Μερική)

Αδιαμφισβήτητή είναι η αύξηση της εγκληματικότητας στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μία από τις συνήθεις κλοπές είναι αυτές των Αυτοκινήτων, Μηχανών και Επαγγελματικών οχημάτων. Τη λύση, σε περίπτωση που κάποιος πέσει θύμα ολικής κλοπής, δίνει η κάλυψη κλοπής, ως προαιρετική μέσα στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ωστόσο, ενδέχεται να κρύβει παγίδες, ενώ είναι, παράλληλα, απαραίτητη για την προσθήκη της μερικής κλοπής για την οποία μπορείτε να δείτε πληροφορίες πατώντας εδώ.

Αρχικά, το όχημα πρέπει πάντα να ασφαλίζεται στην τρέχουσα εμπορική του αξία διότι, όταν επέλθει ο κίνδυνος, καμία ασφαλιστική δε δύναται να αποζημιώσει με μεγαλύτερη από αυτή. Η εμπορική αξία του οχήματος επιλέγεται αυτόματα μέσω ευρωπαϊκών συστημάτων – οργανισμών, όπως το eurotax ή με βάση το μέσο όρο τιμής αγοράς – πώλησης από αγγελίες στο διαδίκτυο. Πολύ σημαντικό ρόλο στην αξία του οχήματος διαδραματίζει η κατάστασή του · τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει (μπορεί να αποδειχθεί από το τελευταίο ΚΤΕΟ) ή τα επιπλέον εξαρτήματα από πρόσφατο service (αγορά νέων ελαστικών κλπ), πάντα, εφόσον υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά αγοράς για την απόδειξή τους. Κάτι αντίστοιχο, ισχύει και για τις μοτοσικλέτες με μπαγαζιέρες και άλλα αξεσουάρ σταθερά προσδεμένα πάνω σε αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της ασφάλισης καλό είναι ανά έτος η αξία του οχήματος να μειώνεται προκειμένου να μην πληρώνουμε αδίκως υψηλό ασφάλιστρο. Ωστόσο, υπάρχει πάντα η κάλυψη «εγγύηση αξίας» που μπορεί να «κλειδώσει» για κάποια χρόνια την αρχική αξία ασφάλισης και ο πελάτης να αποζημιωθεί για το 100% του αρχικού κεφαλαίου. 

Στον αντίποδα, μία διαφορά μεταξύ εταιρειών, που πρέπει να γνωρίζουμε, είναι ο χρόνος αποζημίωσης. Υπάρχουν εταιρείες που μπορεί να αποζημιώσουν 30 ημέρες μετά από την δήλωση κλοπής, ενώ άλλες μπορεί να αποζημιώσουν έως και 90 ημέρες μετά. Σε κάθε περίπτωση,  πρέπει να έχει προηγηθεί μήνυση κατ’ αγνώστων και υπεύθυνη δήλωση εκχώρησης του οχήματος προς την ασφαλιστική εταιρεία σε περίπτωση που αυτό βρεθεί μετά την αποζημίωσή του ανεξαρτήτως της κατάστασής του. Εφόσον όμως, το όχημα βρεθεί πριν την αποζημίωση θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία η κάλυψη της μερικής κλοπής ή των ιδίων ζημιών κλέπτου, αν φυσικά συμπεριλαμβάνονται στο συμβόλαιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά, πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον προσωπικό επαγγελματία ασφαλιστικό σας σύμβουλο. 

Ίδιες ζημιές & Κακόβουλες ενέργειες

Τρομοκρατικές ενέργειες, Στάσεις, Αναταραχές

Κάλυψη αερόσακων

Θραύση κρυστάλλων

Μία από τις πιο συχνές και πιο γνωστές καλύψεις που επιλέγουν οι πελάτες είναι η Θραύση Κρυστάλλων. Επιβάλλεται έτσι, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη σύναψη του συμβολαίου, διότι αν κι ακούγεται απλή, και ξεκάθαρη, ως κάλυψη δεν είναι!
Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να μειώσουν το κόστος επισκευής, συνάπτουν συμβάσεις με αλυσίδες καταστημάτων επισκευής που τοποθετούν κρύσταλλα χωρίς όμως τη σφραγίδα γνησιότητας της μάρκας του οχήματος, after market δηλαδή. Αυτό δε σημαίνει φυσικά, πως τα συγκεκριμένα κρύσταλλα δεν είναι ασφαλή ή κατάλληλα για τα οχήματα · πολλές φορές όμως, υπάρχουν πελάτες που επιμένουν να τοποθετήσουν γνήσιο κρύσταλλο και είτε δε μπορούν είτε τους ζητείται συμμετοχή με τη διαφορά του κόστους αυτού.

Ένα επιπλέον πρόβλημα που μπορεί να προκύψει με την εν λόγω κάλυψη είναι στην περίπτωση που το όχημά σας φέρει εργοστασιακή ηλιοροφή ή γυάλινη πανοραμική οροφή. Πιο αναλυτικά, πολλές ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν τα συγκεκριμένα κρύσταλλα, ενώ το κόστος επισκευής τους είναι συνήθως μεγάλο. Άλλες πάλι, παρέχουν την κάλυψη, αλλά για λίγα χρόνια από την ημερομηνία της 1ης άδειας κυκλοφορίας, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αλλάξουμε συμβόλαιο όταν επέλθει το συγκεκριμένο διάστημα, για να συνεχίσει να έχει ο ασφαλισμένος κάλυψη.

Ένα πιο πρόσφατο πρόβλημα, που αρχίζει να γίνεται ολοένα και συχνότερο, είναι η βαθμονόμηση ή ο επαναπρογραμματισμός των αισθητήρων στα εμπρόσθια παρμπρίζ που διαθέτουν τα περισσότερα από τα νέα οχήματα. Κατά την επισκευή ή επανατοποθέτηση εμπρόσθιου παρμπρίζ, σε όχημα νέας τεχνολογίας, είναι απαραίτητη η ανωτέρω κάλυψη κι αν δεν καλύπτεται ήδη από το συμβόλαιο τότε θα επιβαρυνθεί ο ίδιος ο ασφαλισμένος με το κόστος προγραμματισμού.

Υπάρχουν ακόμη, ασφαλιστικές εταιρείες που μπορούν να διαθέσουν επιπλέον κάλυψη θραύσης των πλαϊνών εξωτερικών καθρεπτών ή και των φανών του οχήματός σας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το κεφάλαιο κάλυψης συνήθως είναι ετήσιο. Συνεπώς, αν επέλθει ζημιά περισσότερες από 1 φορές μέσα σε ένα χρόνο ίσως να μην αρκεί για την επισκευή τους.

Μπορείτε πάντα να λάβετε προσφορά και να κάνετε αίτηση ασφάλισης online χωρίς τη διαμεσολάβηση κανενός. Ωστόσο, για να είστε σίγουροι για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, και καλύπτει τις ανάγκες σας, σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε με έναν από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους μας. Δε θα επιβαρυνθείτε με επιπλέον κόστος, παρά θα έχετε -πάντα- έναν δικό σας άνθρωπο που θα σας συμβουλεύει και θα σας αναλύει όλες τις πιθανές παγίδες που μπορεί να παρουσιαστούν.

Οδική βοήθεια πατήστε για περισσότερα

Εάν ασφαλιστεί σωστά το αυτοκίνητο σού, για κάθε κίνδυνο τον οποίο πραγματικά διατρέχεις, δε χρειάζεται ν’ ανησυχείς. Οτιδήποτε και να συμβεί στο αυτοκίνητο σού, θα φροντίσουμε για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς και την αποζημίωση σού.

Μία ολοκληρωμένη ασφάλεια αυτοκινήτου σου προσφέρει:

 • Ιατρική περίθαλψη, σε περίπτωση που σου συμβεί κάποιο ατύχημα
 • Νομική Κάλυψη, ώστε να μη χρειαστεί να ταλαιπωρηθείς με νομικές διαδικασίες και έξοδα
 • Προστασία από ανασφάλιστο όχημα, σε περίπτωση που προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητό σου
 • Αποζημίωση, για κάθε είδους ζημιά που περιλαμβάνεται στο ασφαλιστήριό σου

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής

Έρευνα αγοράς σε περισσότερες από 15 ασφαλιστικές εταιρείες

Ταχύτητα Ασφάλισης

Αγόρασε online την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου σε λίγα μόνο λεπτά!

Δίπλα σου 24/7/365

Ένας εξειδικευμένος ασφαλιστικός σύμβουλος είναι πάντα δίπλα σου

Είμαστε δίπλα σου σε κάθε στάδιο της ασφάλισης σου!

 • Ερευνούμε αντικειμενικά την αγορά για να σου προτείνουμε την καλύτερη επιλογή
 • Εγγύηση χαμηλότερης τιμής στο ασφαλιστήριό σου
 • Είμαστε δίπλα σου όποια ζημιά και αν προκύψει 24/7

Το αυτοκίνητο είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχεις κάνει.

Όχι. Η ασφάλιση του αυτοκινήτου σας δεν είναι υποχρεωτικό να πραγματοποιηθεί από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων από την οποία αγοράστηκε. Μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία επιθυμείτε, καθώς και το πακέτο καλύψεων που σας ταιριάζει.

Οι περισσότερες εταιρείες αποδέχονται διπλώματα που εκδόθηκαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε κάθε περίπτωση, εάν το δίπλωμά σας έχει εκδοθεί εκτός Ελλάδας, η ασφαλιστική εταιρεία θα αποφανθεί εάν θα αναλάβει την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας και με ποιές προϋποθέσεις. Στη MakeSure αναλαμβάνουμε την έρευνα αγοράς για εσάς, φροντίζοντας να βρούμε ασφαλιστικές λύσεις που θα σας καλύπτουν σε κάθε σας ανάγκη.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος