Συμπεριλάβετε και άλλες καλύψεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας πέραν των βασικών, και προσαρμόστε τις ανάλογα με τις ανάγκες σας!

filislarge

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες συμπεριλαμβάνουν επιπλέον καλύψεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο Ι.Χ., πέραν της Αστικής Ευθύνης που είναι η ελάχιστη κάλυψη για ένα εν κινήσει όχημα. Οι καλύψεις αυτές μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες σε τροχαία περιστατικά ή και σε απρόβλεπτα περιστατικά. Eίναι απαραίτητο όμως να διαπιστώσουμε ποιες από αυτές είναι πιο σημαντικές κατά περίπτωση, ανάλογα με το περιεχόμενό τους.

Οδική βοήθεια

Μέσω της συγκεκριμένης κάλυψης η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει την άμεση επισκευή, εφόσον αυτό είναι εφικτό, ή ρυμούλκηση του αυτοκινήτου σας σε περιπτώσεις βλαβών. Καθώς πολλές εταιρείες δε συμπεριλαμβάνουν τη ρυμούλκηση αυτοκινήτου λόγω ατυχήματος, σε τέτοιες περιπτώσεις η εξυπηρέτησή σας επιτυγχάνεται αν έχετε κάλυψη Φροντίδας Ατυχήματος. Σε περιπτώσεις βλάβης του αυτοκινήτου και ακινητοποίησής του η προβλεπόμενη διαδικασία είναι να καλέσετε την οδική βοήθεια και να δώσετε χρήσιμα στοιχεία, όπως τον αριθμό αυτοκινήτου σας και την περιοχή όπου βρίσκεστε.

Μπορείτε να κάνετε χρήση της υπηρεσίας οδικής βοήθειας και στο εξωτερικό εφόσον έχετε δηλώσει ότι θα ταξιδέψετε σε κάποια άλλη χώρα. Ωστόσο, αν καλέσετε την οδική βοήθεια χωρίς να είστε συνδρομητές θα σας ζητηθεί η καταβολή χρηματικού ποσού που διαφοροποιείται ανάλογα με την εταιρεία. Σε περίπτωση ακινητοποίησης του αυτοκινήτου σας σε υπόγειο πάρκινγκ ή λόγω βενζίνης στο δρόμο προβλέπεται επιπλέον χρέωση για την παροχή της οδικής βοήθειας.

Νομική προστασία

Η Νομική προστασία εξασφαλίζει ότι η ασφαλιστική προστασία θα διεκδικήσει για λογαριασμό σας την αποζημίωσή σας από άλλη εταιρεία σε περιπτώσεις διενέξεων και θα σας υπερασπιστεί ποινικά όταν χρειαστεί. Ως υπηρεσία συμπεριλαμβάνεται de facto σε πολλά ασφαλιστικά πακέτα, ενώ σε αντίθετες περιπτώσεις το κόστος της, αν και διαφοροποιείται ανάλογα με την εταιρεία, κυμαίνεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Θραύση κρυστάλλων

Πολλές φορές ένα φαινομενικά απίθανο περιστατικό (όπως ένα μικρό πετραδάκι, η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας, η πτώση ενός κλαδιού κα) είναι αρκετό για να δημιουργήσει μία μικρή ή μεγαλύτερη ζημιά στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας. Γνωρίζατε ότι 1 στα 10 αυτοκίνητα παθαίνουν κάποια ζημιά στο παρμπρίζ κάθε χρόνο; Εάν έχετε κάλυψη για θραύση κρυστάλλων στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας η αποκατάσταση της ζημιάς μπορεί να γίνει χωρίς δική σας χρέωση μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας.

Η υπηρεσία Θραύσης κρυστάλλων καλύπτει τις φθορές των γυάλινων επιφανειών του αυτοκινήτου. Ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην κάλυψη αυτή. Πχ κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να συμπεριλαμβάνουν απαλλαγή, η οποία όμως συνήθως δεν ισχύει αν γίνει η επισκευή σε συμβεβλημένο κατάστημα. Άλλα παραδείγματα είναι οι ηλιοροφές και οι καθρέφτες, καθώς υπάρχουν ασφαλιστικές που τα καλύπτουν ενώ άλλες όχι, κτλ.

Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία επισκευής ή αντικατάστασης των κρυστάλλων σας ή για το εύρος των υπηρεσιών, που προσφέρουν (αντηλιακές μεμβράνες, κρύσταλλα καθρεφτών κ.λ.π.) αυτού του είδους τα εξειδικευμένα καταστήματα – κέντρα επισκευής, θα βρείτε πατώντας στην παρακάτω εικόνα.

filislarge

Φροντίδα ατυχήματος

Η συγκεκριμένη κάλυψη παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών σε περίπτωση εμπλοκής σας σε ατύχημα είτε έχετε την ευθύνη πρόκλησής του είτε όχι. Πολλές από τις ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν πια την κάλυψη της Φροντίδας δωρεάν μέσω των ασφαλιστικών τους προγραμμάτων. Μέσω της Φροντίδας ατυχήματος έχετε:

1. Φωτογράφιση της σκηνής του ατυχήματος, καθώς και των εμπλεκομένων αυτοκινήτων και των ζημιών τους.

2. Σχεδίαση του ατυχήματος, με τις κατευθύνσεις των οχημάτων και τα λοιπά στοιχεία που θα συμβάλλουν στην τεκμηρίωση των ευθυνών και των υλικών ζημιών.

3. Συμπλήρωση των ειδικών εντύπων, καθώς και τα στοιχεία των εμπλεκομένων στο ατύχημα.

4. Κλήση της αστυνομικής αρχής για επιπλέον καταγραφή του συμβάντος, αλλά και ασθενοφόρου στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητο.

5. Ρυμούλκηση του οχήματος στο συνεργείο της επιλογής σας.

6. Αποζημίωση από ανασφάλιστο όχημα. Με την κάλυψη αυτή εξασφαλίζετε την αποζημίωσή σας από την ασφαλιστική σας εταιρεία σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα. Αξίζει να σημειωθεί πως η κάλυψη, καθώς και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες λαμβάνετε την αποζημίωση διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος